Marit Dik

solotentoonstelling

RECHT TERUGKIJKEN

5 september t/m 10 oktober 2020

RECHT TERUGKIJKEN

Tentoonstelling van alle schilderijen en werk op papier uit de serie "Een zusje".

Tevens de presentatie van het boek met een selectie van de schilderijen (Marit Dik) en kort verhaal (Rosa Juno Streekstra), uitgeverij De Zwaluw, 2020

Projectruimte BMB, Kerkstraat 129A, Amsterdam

do t/m za 12.30 - 17.30 uur en op afspraak

www.galeriebmb.nl


19 en 20 september

NATURE SEEKERS / CW12 - ZWOLLE

MARIT DIK / EMMY BERGSMA

uitnodiging

www.CW12.nl Curieweg 12 te Zwolle


Ruysdael Quartet : Quart de Nuit

quart de nuit

My painting "Night Fall", 2017 is on the cover and in the booklet of the new album "Quart De Nuit" by the Ruysdael Quartet (Ravel, Dutilleux en Debussy), label Deux-Elles, released June 2020


Verschenen:

een zusje

"Een Zusje"

een boekje met schilderijen en tekst, Marit Dik / Rosa Juno Streekstra

Het afgelopen jaar heb ik intensief gewerkt aan een project over mijn zus, de oudste van 4 meisjes. Zij had down syndroom. Mijn vroege kinderjaren was ze gewoon mijn oudere zus. Daarna kwam ik er achter dat ze niet zo gewoon gevonden werd als ik dacht. Hoorde ik iemand op straat zeggen: “kijk een ongelukkig kindje” dan vond ik dat erg verwarrend. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is er gelukkig meer tolerantie. Nu zij is overleden wilde ik momenten uit haar leven vastleggen. Aan de hand van oud gevonden fotomateriaal heb ik die geschilderd. Er is een kort verhaal opgenomen van Rosa Juno Streekstra.

Wie belangstelling heeft ( 24 blz, hard cover) kan een berichtje sturen naar maritdik@gmail.com of via een p.m. in facebook een boekje bestellen. Het boek is ook verkrijgbaar bij De Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen.

De prijs: 15 euro. Graag naam en postadres vermelden in je reactie.

Je belangstelling zal ik met veel plezier ontvangen.


Kunstuitleen Museum Kranenburgh Bergen

lino's

verkoopt/verhuurt permanent naast enkele van mijn schilderijen ook een multiple 3Dcollage en diverse linosnedes, waarvan de meeste gedrukt in Leipzig (ingelijst).