Marit Dik

Verschenen:

een zusje

"Een Zusje"

een boekje met schilderijen en tekst, Marit Dik / Rosa Juno Streekstra

Het afgelopen jaar heb ik intensief gewerkt aan een project over mijn zus, de oudste van 4 meisjes. Zij had down syndroom. Mijn vroege kinderjaren was ze gewoon mijn oudere zus. Daarna kwam ik er achter dat ze niet zo gewoon gevonden werd als ik dacht. Hoorde ik iemand op straat zeggen: “kijk een ongelukkig kindje” dan vond ik dat erg verwarrend. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is er gelukkig meer tolerantie. Nu zij is overleden wilde ik momenten uit haar leven vastleggen. Aan de hand van oud gevonden fotomateriaal heb ik die geschilderd. Er is een kort verhaal opgenomen van Rosa Juno Streekstra.

Wie belangstelling heeft ( 24 blz, hard cover) kan een berichtje sturen naar maritdik@gmail.com of via een p.m. in facebook een boekje bestellen. Het boek is ook verkrijgbaar bij De Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen.

De prijs: 15 euro. Graag naam en postadres vermelden in je reactie.

Je belangstelling zal ik met veel plezier ontvangen.


UITGESTELD NAAR 18, 19 20 september 2020

kaart

NATURE SEEKERS / CW12 - ZWOLLE

MARIT DIK / EMMY BERGSMA

PROGRAMMA

VRIJDAG 19.00 UUR: OPENING door Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur / muziek van DJ Tamme

ZATERDAG OPEN 11.00-17.00 uur met om 15.00 UUR een RONDLEIDING door Emmy Bergsma en Marit Dik

ZONDAG OPEN 11.00-17.00 met om 15.00 UUR – 16.30 UUR: LOPEND INTERVIEW door Myrthe Meester, cultuurfilosoof, schrijft over kunst, filosofie en levensbeschouwing op haar weblog www.myrthemeester.com en publiceert in verschillende tijdschriften waaronder Mister Motley en Palet Magazine.

www.CW12.nl Curieweg 12 te Zwolle


Kunstuitleen Museum Kranenburgh Bergen

lino's

verkoopt/verhuurt permanent naast enkele van mijn schilderijen ook een multiple 3Dcollage en diverse linosnedes, waarvan de meeste gedrukt in Leipzig (ingelijst).